10. maaliskuuta 2013

Banoffee

Olin himoinnut jo pidempään supermakeaa banoffeeta, ja kun kutsuimme alkuviikosta ystäviä sunnuntaibrunssille nyyttärihenkeen, jälkiruokavalinta oli helppo. Hellapoliisin resepti kuulosti herkulliselta, ja noudattelimme sitä hyvin tuloksin.

Kuten Hellapoliisi toteaa, kondensoidun maidon voi keittää toffeeksi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Kannattaa silloin kuitenkin huomioida, että jääkaappikylmä toffee on hankala (mahdoton) levittää keksimurupohjan päälle, joten toffeeta tarvitsee lämmittää hetki ennen levittämistä.

1 tölkki kondensoitua maitoa
260 g LU Bastogne -keksejä
70 g voita
3 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
pari palaa tummaa suklaata

Irrota kondensoidun maidon säilyketölkistä etikettipapari, laita töllki kattilaan ja peitä se kokonaan vedellä. Keitä tölkkiä 3 tunnin ajan hiljalleen kannen alla, ja lisää tarvittaessä vettä niin, että purkki pysyy kokonaan veden alla. Nosta tölkki jäähtymään.

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Levitä ja painele seos lusikalla irtopohjavuoan pohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Avaa sitten säilyketölkki ja levitä toffee keksipohjan päälle (helpompaa, jos toffee on vielä lämmintä). Siivuta banaanit, ja asettele 3/4 siivuista toffeen päälle. Vispaa kerma ja levittele banaanien päälle. Koristele kakku lopuilla banaaninsiivuilla ja tummasta suklaasta raastetuilla hippusilla. Anna vetäytyä kelmun alla vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.


1 kommentti:

 1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittyä mukaan Etsiresepti.fi sivustoon? :)

  Jos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista