26. syyskuuta 2014

Karpalo-kinuskibostonkakku

Kirpeä karpalo ja kondensoidusta maidosta keitetty makea kinuski, mikä olisikaan parempi makupari ihanan pehmoisen bostonkakun täytteeksi! Pistelin illan aikana poskeeni vaatimattomasti neljän kierteen verran tätä herkkupullaa, mutta sentään yksi bostonkakku päätyi lopulta pakkaseenkin asti vierasvaraksi.

Samaa ideaa noudattelevat myös keväällä pyöräyttämäni puolukka-kinuskikierrepullat.

Kinuski-karpalobostonkakku (3 kpl)
1 annos pullatakinaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
300 g karpaloita
raesokeria

Aloita keittämällä kondensoidusta maidosta kinuskia. Irrota purkista etiketti ja vuoraa tölkki huolella foliopaperilla (näin etikettiliima ei tartu ikävästi kattilan reunoille). Laita purkki vedellä peitettynä kattilaan ja keitä kolme tuntia kevyesti poreilevalla lämmöllä. Jäähdytä tölkkiä hieman ennen avausta, mutta käytä kinuski kuitenkin kuumana, jolloin se levittyy parhaiten. Taikinan teko kannattaa siis aloittaa, kun maito on kiehunut parin tunnin ajan. Jäiset pakastekarpalot kannattaa myös ottaa sulamaan hyvissä ajoin.

Vaivaa hyvin kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (jos pöytäpinta-ala ei riitä, tee useammassa osassa). Levitä kinuski nuolijalla tasaiseksi levyn pinnalle ja ripottele päälle huoneenlämpöiset karpalot. Kierrä taikina pitkältä sivultaan tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rulla 24 yhtäsuureen osaan. Asettele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin (esim. pyöreä irtopohjavuoka), 8 palaa löyhästi aseteltuna kuhunkin vuokaan, ja anna kakkujen kohota rauhassa lähes kaksinkertaisiksi. Ripottele kohonneiden bostonkakkujen pinnalle raesokeria.

Paista kakkuja kiertoilmauunissa 160 asteessa 17 minuutin ajan, tai kunnes pullat vaikuttavat kypsiltä.


2 kommenttia:

  1. Onpa makoisan näköinen bostonkakku. Karpalot ja kinuski on kyllä tosi kiva yhdistelmä, vaan enpä olisi itse keksinyt käyttää niitä pullien täytteenä. Oikein kiva idea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, lupaan että toimii! :)

      Poista