23. syyskuuta 2014

Valkokaali-porsaswokki thaityyliin

Wokit ovat Aasian versio kotoisesta pyttipannusta; paista mieleisesi proteiininlähde, heitä joukkoon jääkaapin vihanneslaatikosta mitä ikinä mielit ja mausta vaikkapa thaikeittiön perusmausteilla kuten tässä teimme. Nopea, herkullinen ateria on vartissa valmis.

Valkokaali-porsaswokki thaityyliin
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
puolikas pieni valkokaali
1 keltainen mieto chili
1 punainen mieto chili
1,5 cm inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
ripaus jauhettua korianteria
300 g porsaan ulkofileetä
3 rkl vaaleaa soijakastiketta
1,5 rkl kalakastiketta
1,5 rkl tamarinditahnaa
1 limetti
1 ruukku thaibasilikaa
kourallinen korianterinlehtiä
vehnänuudeleita

Hienonna sipulit ja silppua kaali ohuiksi viipaleiksi. Hienonna myös chilit ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita, chilejä, inkivääriä ja korianterijauhetta hetki seesamiöljyssä wokkipannussa ja lisää sitten mukaan kaalisilppu. Nosta lämpöä ja wokkaa seosta, kunnes kaali hieman pehmenee.

Leikkaa porsaanfilee isoiksi suikaleiksi ja ruskista kuumalla valurautapannulla seesamiöljyssä. Kun liha on läpikypsää ja kauniisti ruskistunutta, kaada suikaleet wokkipannuun kaalien sekaan. Lorauta joukkoon soijakastike ja kalakastike ja sekoita joukkoon myös tamarinditahna ja purista sekaan limetin menu. Riivi tuoreyrtit pieniksi ja sekoita wokin joukkoon.

Tarjoile wokki keitettyjen nuudeleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti