11. syyskuuta 2014

Kookoscurryhärkä

Mielemme teki kookosmaidossa haudutettua nautaa, ja aloitimme arki-illan kokkauksen sen suurempia miettimättä. Kun kasarissa porisi kuullotetut sipulit mieleen tuli, että varmaan jotain mausteitakin olisi hyvä käyttää... Pää löi tyhjää, mutta pikagooglauksella löysimme Taste.com:sta beef coconut curry -reseptin, jota lennosta hyödynsimme. Onneksi maustekaapeihin on matkan varrella kertynyt vaikka ja mitä!

Härkä-kookoscurry
650 g naudanpaistia
1 iso keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl inkiväärijauhetta
1,5 tl kurkumajauhetta
1 tl mietoa chilijauhetta (esim. Chilaca)
0,5 tl keskivahvaa chilijauhetta (esim. Starfish)
0,5 tl jauhettua sarviapilaa
2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl jeeraa
2 tl paprikajauhetta
2 currynlehteä
400 ml kookosmaitoa
vuorisuolaa
1 parsakaali
1 porkkana
150 g haricot-papuja
mustapippuria

Kuutioi sipuli ja kuullota kasarissa öljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisä perään mausteet ja paistele vielä parin minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Viipaloi naudanliha ohuehkoiksi siipaleiksi ja paista lihoihin pienissä erissä kauniin ruskea paistopinta kuumalla valurautapannulla. Lisää lihat kasariin. Kaada joukkoon kookosmaito ja mausta suolalla. Peitä kasari kannella ja hauduta miedolla lämmöllä kahden tunnin ajan.

Kuori porkkana ja viillä siitä kuorimaveitsellä ohuita suikeroita. Pilko parsakaali suupaloiksi. Siisti haricot-pavuista kannat ja kärjet ja leikkaa pavut pariin osaan. Sekoita kasvikset kookoscurryn joukkoon ja hauduta vielä vajaan vartin verran niin, että kasvikset jäävät rapsakoiksi. Mausta muutamalla rouhaisulla mustapippuria, tarkista suolan määrä ja tarjoile curry keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti