Jouluna tulee aina ahmittua liikaa ja jälkiruoan kohdalla peli on yleensä jo menetetty. Siksi tarjolle kannattaakin kiikuttaa jotakin hivenen raikkaampaa. Brittikeittiön klassikkojälkiruoka lemon posset saa tässä reseptissä lisämakua joulumausteista ja sesonkiväriä ihanasta granaattiomenasta.
Jouluposset (5 annosta)
4 dl kuohukermaa
1,5 dl valkoista sokeria
5 x 10 cm ceyloninkanelitankoa
3 vihreää kardemummankotaa
6 neilikkaa
1 viipale inkivääriä
1 appelsiinin oranssi kuori raastettuna
0,75 dl vastapuristettua appelsiinimehua (n. 1 appelsiini)
0,5 dl vastapuristettua sitruunamehua (n. 1 sitruuna)
neljännes granaattiomena
Kiehauta kerma ja sokeri. Lisää joukkoon kuivamausteet, inkiväärisiivu ja appelsiininkuoriraaste ja anna seoksen poreilla samalla hiljalleen sekoitellen noin parinkymmenen minuutin ajan.
Purista ja siivilöi sitrushedelmistä mehu nokalliseen kulhoon. Siivilöi kuuma kerma ja kaada se samalla ohuena nauhana sitrusmehun joukkoon, mehua samalla vimmatusti sekoittaen (ei toisinpäin, eli ei mehua kermaan, jottei se juoksetu).
Jaa seos viiteen annosvuokaan, esim. jalalliseen lasiin. Huuhtele ja kuivaa kanelitangot ja tökkää yksi kuhunkin lasiin koristeeksi ja lisää makua luovuttamaan. Siirrä annokset varovasti jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi.
Irrota granaattiomenasta siemenet ja sirottele ne annoskuppeihin ennen tarjoilua.
Tyylikäs jälkiruoka, tykkäisin tästä varmasti. Oikein hyvää joulua!
VastaaPoistaKiitos Rommirusina ja tunnelmallista joulunaikaa sinullekin!
PoistaTämä kuulostaa tosi hyvältä, tykkään myös siitä, ettei posset tarvitse liivatetta, vaan sitrus hoitaa hyytymisen. Ja jos kävisi niin, ettei posset hyytyisikään, se on silti hyvää :D Iloista joulua sinne täältä Campakeittiöstä!
VastaaPoistaIhan totta, posset on keittiökemiaa parhaimmilaan :) Mukavaa loppuvuotta ja valoisaa uutta vuotta Campakeittiöön!
VastaaPoista