Tryffelirisotto
3 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
250 g carnaroli-riisiä
1,25 l kanalientä
100 g tryffelijuustoa
puolikas puntti oreganoa
30 g voita
Ota korkeareunainen pannu ja kuumenna siinä oliiviöljy. Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon risottoriisit ja kuullota läpikuultaviksi ja hieman pähkinäisen tuoksuisiksi. Kuumenna kanaliemi kattilassa. Lisää riisin joukkoon kauhallinen kanalientä ja hämmennä. Hauduttele hiljaisella lämmöllä, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin lähes kokonaan. Lisää jälleen kauhallinen tai kaksi kanalientä sekaan ja anna imeytyä riisiin hämmennellen. Jatka näin, kunnes risotto alkaa olla kypsää. Raasta joukkoon tryffelijuusto, silppua sekaan oregano ja heitä perään voi. Sekoita hyvin ja laita kansi päälle. Ota pannu liedeltä ja anna vetäytyä hetki.
Notkista tarvittaessa kanaliemellä ennen tarjoilua. Risotto saa olla melko löysää. Nostele lautasille ja tarjoa ankan kera.
Paistetut ankanrinnat
2 ankanrintaa
merisuolaa
mustapippuria
Trimmaa ankanrinnat ja hiero pintaan reilusti suolaa sekä mustapippuria. Leikkaa nahkaan ristiviillot ja laita ankarinrinnat nahka alaspäin kylmälle valurautapannulle. Nosta pannun lämpöä hyvin hitaasti (mitä hitaammin, sitä parempi). Kun nahka on saanut väriä ja rapeutta, käännä ankat. Ruskista vielä hetki ja laita lopulta 150 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta lepäämään vartiksi ja siivuta ohuiksi siivuiksi.

Näyttää täydelliseltä, ankka ja risotto ja kaikki.
VastaaPoistaKiitos Rommirusina! Aikas ihanaa tuosta tuli minunkin mielestäni.
Poista