Rapujen alkuperäinen resepti on täältä. Ajatus broccoliineista lähti Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 4/2016.
Jättikatkaravut
5 rkl osterikastiketta
3 rkl soijakastiketta
1 puntti korianteria
600 g jättikatkarapuja
2 rkl rypsiöljyä
6 kevätsipulia
6 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raasteena
puolikas limetti
valkosipulinversoja
tarjoiluun keitettyä riisiä
Sekoita kulhossa osterikastike, soijakastike ja silputtu korianteri. Jätä syrjään. Laita wokkipannu tai iso paistinpannu kuumenemaan ja taputtele sillä välin ravut kuiviksi. Paista rapuja kuumalla pannulla minuutti per puoli ja siirrä syrjään odottamaan.
Anna pannun hieman jäähtyä ja lorauta siihen öljyä. Silppua kevätsipulit, valkosipulit ja raasta inkivääri. Kuullota niitä pannulla pari minuuttia.
Ota esiin ensimmäisenä tehty kastike ja kaada se pannuun sipulien ja inkiväärin sekaan. Kippaa perään myös ravut ja paistele, kunnes ravut ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut sopivasti. Tarjoa esim. paahdettujen broccolinien ja riisin kera ja purista limetin mehua päälle.
Loputtomiin versovia valkosipulinversoja on helppo kasvattaa ikkunalaudalla. |
Paahdetut broccolinit
250 g broccolinia
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl nam prik pao -chilitahnaa
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
puolikas limetti
Huuhtaise ja kuivaa broccolinit, laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita oliiviöljy ja chilitahna keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla sekä silppua sekaan vielä valkosipulinkynnet. Dippaa broccolinien päät seoksessa ja laita broccolinit uunipellille. Lorauta päälle loput öljyseoksesta ja paahda uunissa noin 10 minuuttia. Kun broccolinit ovat valmiit, nostele ne uunipelliltä pois öljystä ja tarjoile rapujen ja riisin kera. Purista päälle vielä limetin mehua.
Loppuun vähän överimpi tarjoiluehdotus... |
Onpa siinä herkullinen annos!
VastaaPoistaKiitos Jael! Ei noita broccoliineja kesän hittituotteeksi turhaan ole povattu :)
Poista