6. kesäkuuta 2016

Paahteinen tomaatti-mustapapukeitto

Tarjoilija, keitossani on kärpänen! Kuvassa esiintyvä musta möykky ei kuitenkaan ole onnettoman lopun kokenut siivekäs vaan ujompien lajitovereidensa päällä päivää paistatteleva yksinäinen mustapapu.

Puolessa tunnissa valmistuva kasviskeitto saa mustapapujen lisäksi ruokaisuutta myös kuivahtaneesta leivästä (käytimme hapanjuureen leivottua ohraleipää) ja fetajuustosta. Paahtaminen puolestaan syventää tomaattien makua ja tuo esille niiden makeutta.

Resepti on minimaalisin tuunauksin napattu Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 4/2016.

Tomaattinen mustapapukeitto
8 isoa kypsää tomaattia
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl jeeraa
8 dl kasvislientä
2 siivua kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 tl intiaanisokeria
290 g säilöttyjä mustapapuja
100 g fetajuustoa
0,5 ruukkua silolehtipersiljaa
mustapippuria
merisuolaa
oliiviöljyä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa tomaatit halki ja poista niistä kannat. Aseta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle, pirskottele niiden päälle pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda tomaatteja uunissa 15 minuutin ajan.

Kuutioi keltasiulit ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita tilkkasessa oliiviöljyä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon jauhettu jeera ja jatka kuullottamista vielä hetken. Lisää joukkoon kiehuva kasvisliemi.

Kippaa keittopohjan sekaan tomaatinpuolikkaat, leivänsiivut ja sokeri. Keittele soppaa muutaman minuutin ajan. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.

Lisää keiton joukkoon huuhdellut mustapavut ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Jaa keitto lautasille ja koristele annokset fetamurulla ja persiljasilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti