10. kesäkuuta 2016

Kesäkurpitsa-tomaatti-oliivi-farinata

Farinata on italialainen, Ligurian alueelta kotoisin oleva kikhernejauhoista valmistettu leipä tai pannukakku, joka yksinkertaisimmillaan ei sisällä mitään muuta kuin jauhoja, vettä ja suolaa. Farinatan voi myös maustaa ja täyttää, kuten tässä teimme parmesanilla, kesäkurpitsalla, kirsikkatomaateilla ja oliiveilla. Farinata toimii antipastopöydässä mutta myös ruokaisana lisukkeena grilliherkkujen kera.

Idea lähti Glorian ruoka ja viini -lehdestä (3/2016) ja täsmentyi Sivumaku-blogin ohjeella.

Kesäkurpitsa-tomaatti-oliivi-farinata (45 x 28 cm vuokaan)
9 dl vettä
6 dl kikhernejauhoja
1 dl parmesanraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl merisuolaa
100 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
100 g laadukkaita oliiveja
mustapippuria

Sekoita kikhernejauhot kylmän veden joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon suola. Anna seoksen levätä keittiöpyyhkeellä kevyesti peitettynä yön yli huoneenlämmössä.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja lämmitä vuoka kuumaksi uunissa.

Kaavi seoksen pinnalta vaahto pois. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja parmesanraaste.

Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. Vuole juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkittäin lastuja ja kääräise ne rullaksi.

Kaada taikina kuumaan uunivuokaan (n. 1 cm paksuisesti) ja asettele sen päälle tomaatinpuolikkaat, kesäkurpitsarullat ja oliivit. Rouhi pinnalle reilusti mustapippuria.

Paista farinataa uunissa noin puolen tunnin ajan. Anna vetäytyä 10 minuutin verran ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Pitää varmaan kokeilla tätä ,sillä kerran pannulla tekemäni farinata ainakin hajosi;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan tosiaan helpompi uunissa :) Ja vielä metallipeltiä vuokana käyttäen, niin että sen uskaltaa kunnolla esilämmittää tarttumisen estämiseksi.

      Poista