1. toukokuuta 2017

Aasialainen rapupiiras

Fuusiokeittiökokeilumme onnistui yli odotusten tässä aasialaismakuja tulvivassa suolaisessa piirakassa. Mätimme nimittäin kolmestaan koko piiraan viimeistä murua myöten pikku iltapalaksi. Ravut, broccoliini, pinaatti, thaibasilika, korianteri ja kookosmaitoon tehty, sopivasti chilillä maustettu munamaito toimivat mahtavasti rapean piiraskuoren sisällä. Tätä tehdään uudelleenkin!

Pohjaan ja kookosmunamaitoon löytyi vinkki Andalusian Auringosta, tällä kertaa Atrian sivuilla julkaistuna.

Aasialainen rapupiiras (⌀ 26 cm irtopohjavuokaan)
piirakkapohja:
4,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl merisuolaa
1 dl laadukasta oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä

täyte:
300 g jättikatkarapuja
150 g broccoliineja
80 g pinaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku thaibasilikaa

kookoksinen munamaito:
400 g kookosmaitoa
4 kananmunaa
reilu ripaus chilirouhetta
merisuolaa
mustapippuria

Valmista taikina. Sekoita suola jauhon joukkoon, lisää öljy ja vesi ja pyöräytä ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse piirakkataikina pyöreäksi, ohueksi levyksi ja painele leivinpaperilla vuoratun ja öljyllä kevyesti voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja ylös reunoille. Siirrä vuoka viileään odottamaan.

Tee foliosta tukirengas ja pohja vuoan sisään, täytä rengas esim. kuivatuilla herneillä ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Poista tukirakennelma ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Valmistele täytteet. Sulata ja kuivaa ravut. Halkaise broccoliinit pituussuunnassa. Freesaa pinaatit nopeasti pannulla niin, että ylimääräinen neste haihtuu pois. Riivi yrtit pieneksi. Levitä täytteet kerroksittain vuoan sisään.

Valmista munamaito. Riko kananmunien rakenne kevyesti haarukalla ja sekoita kookosmaito munaseoksen joukkoon. Mausta chilillä, suolalla ja pipppurilla. Kaada munamaito ohuena nauhana vuokaan niin, että täytteet peittyvät.

Paista piirasta 200-asteisessa uunissa 55 minuutin ajan tai kunnes se on kokonaan hyytynyt. Anna piiraan hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

7 kommenttia:

  1. Nam! Tämäpä ihanan oloinen suolainen piiras, pitää kokeilla pian. Pysyikö rapujen rakenne tässä pehmoisena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sama huoli oli meilläkin, mutta ravut eivät kypsyneet yhtään liikaa :)

      Poista
    2. Hyvä, ajattelin kokeilla tätä nimittäin tulevana vkonloppuna oleviin illanistujaisiin. :) Kaikki tykkää porukassa ravuista, joten ois just hyvä sinne.

      Poista
    3. Toivottavasti piiras maistuu, oikein mukavaa iltaa! :)

      Poista
    4. Kiitos, postailen sit itsekin, kun testaillut :)

      Poista
    5. Ps. Tämä oli hyvää, kaikki tykkäs :p Pohjan muunsin gluteenittomaksi (laittelen jossain vaiheessa blogiin) Kiitos ohjeesta! =)

      Poista
    6. Jes mahtava kuulla! Täällä odotellaan innolla sun versiota :)

      Poista