28. toukokuuta 2017

Parsaa, uppomunaa ja briosseja

Perjantaina käymme yleensä viikon päätteeksi kaupassa ja monesti ostoskoriin päätyy kalaa. Toissa viikolla lohi sai kaverikseen sesonkisuosikki parsaa ja maukkaita uppomunia, grillissä käyneiden briossien päältä tarjoiltuna. Neljä komponenttia sisältävän annoksen osat valmistuvat kukin helposti ja nopeasti, haasteena on vain valmistumisajankohtien yhteensovittaminen.

Uppomunien keittämisen suhteen virkistimme muistiamme Henri Alénin hyväksihavaittujen vinkkien avulla.

Parsaa, uppomunaa ja briosseja
500 g merilohta
500 g vihreitä tankoparsoja
1 tl oliiviöljyä
1,5 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
5 kananmunaa
5 briosssisämpylää
1 sitruuna
merisuolaa
mustapippuria

Leikkaa lohi viideksi annospalaksi, hiero pintaan suolaa ja pippuria ja paista 150-asteisessa kiertoilmauunissa sisälämpötilaltaan 45-asteiseksi.

Leikkaa parsoista puumainen kantaosa, kuori varret ja pyörittele parsat öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa parsoja muutaman minuutin ajan kuumassa grillissä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.

Kuumenna vesi laakeassa kattilassa, anna kiehua hetken kunnolla, kaada joukkoon etikka ja vähennä lämpöä niin, että neste poreilee kevyesti. Riko kananmuna kahvikuppiin, pyöräytä keitinveteen kevyt pyörre kauhalla ja pudota kananmuna pyörteen keskelle. Anna uppomunan kypsyä kahden minuutin ajan, nosta kuivumaan reikäkauhalla ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä loput kananmunat samalla metodilla.

Voitele briossien leikkuupinnat kevyesti oljyllä ja paahda niihin rapea pinta grillissä. Kokoa annokset ja tarjoile sitruunalohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti