23. toukokuuta 2017

Kookos-kaurakeksit

Ei kerrota kenellekään, että meillä on leivottu iltapalaksi keksejä neljä kertaa viikon sisään. Eilen O:n lähtiessä taloyhtiön kokoukseen suuntasimme Pikkukokin kanssa ihan kaksin keittiöön ja kokosimme löytämistämme aineksista herkullisen taikinan.

Itselläni on parempi käsi ranneleikkauksen jäljiltä paketissa ja huonomman käden leikkauksestakaan ei ole kuin kuukausi. Onneksi Pikkukokki osasi jo oikein hienosti auttaa mittaamisessa, sekoitti ihan itse taikinan ja ahmi sitä suuhunsa pyöritteli siitä keksipalloja.

Himo taikinansyömiseen näyttää siis periytyneen pahasti, mutta jotain saimme kuitenkin säästettyä uuniinkin asti. Se kannatti, sillä lapsellisen helposti valmistuvat keksit olivat juuri täydellisiä; pinnalta rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä.

Kookos-kaurakeksit (16 kpl)
50 g maapähkinävoita
50 g voita
3 rkl tummaa siirappia
2 rkl kevytmaitoa
1 kananmuna
2,5 dl pikakaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl valkoista sokeria
1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata maapähkinävoi ja voi kattilassa. Sekoita jäähtyneen massan joukkoon siirappi, maito ja kananmuna. Sekoita sitten taikinan sekaan kaura- ja kookoshiutaleet, sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Muotoile taikinasta palloja ja asettele ne leivinpaperin päälle. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 8 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti