4. marraskuuta 2014

Halloweenin hämähäkkikakku

Halloweenin vietto jäi tänä vuonna tämän mustanpuhuvan juustokakun varaan. Synkeä salmiakki-lakritsikakku jakoi mielipiteet jyrkästi; itse en saanut syötyä turhan intensiivisen makuista palaani edes loppuun, kun taas O intoili, että tämä on parhaita keittiössämme syntyneitä kakkuja. Yhtä mieltä olimme kuitenkin siitä, että kakunkoristelijoiksi meistä ei parhaalla tahdollakaan ole.

Salmiakki-lakritsijuustokakku
pohja:
135 g digestivekeksejä
60 g voita
2 rkl apteekin salmiakki -mixeriä

täyte:
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua (1 sitruuna)
6 rkl apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl vispikermaa
3 rkl valkoista sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa

pinnalle:
n. 1 dl kovettuvaa lakritsikastiketta (esim. O'hoj Hard topping - lakritsikastike)
valkoista sokerikuorrutetta
muovihämähäkkejä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti esim. mauttomalla viinirypäleensiemenöljyllä.

Sulata voi pehmeäksi. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää joukkoon voi ja salmiakkimikseri. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, ja kun ne ovat pehmenneet, purista niistä vesi. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se ja salmiakkimikseri kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kaada seokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen hieman jäähtynyt liivateneste. Kaada juustotäyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta huolellisesti esim. nuolijalla.

Lämmitä lakritsikastike pullossaan kuumassa vesihauteessa juoksevaksi ja levitä juustotäytteen pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi hyytymään.

Koristele ennen tarjoilua sokerikuorrute-seitillä ja muovihämähäkeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti