10. marraskuuta 2014

Yrttinen tomaattipasta

Jälleen kerran yksi versio tomaattipastasta ja tällä kertaa kasvisversiona. Täytyy tunnustaa, että hyväähän tämä lihaton versiokin oli ja lautaset tyhjenivät alta aikayksikön. Aterian kruunasivat vielä aivan itse kasvatetut kirsikkatomaatit. Maku on hieman toinen kuin automarketin euron tomaattirasioissa. Kannattaa kokeilla - sekä tätä reseptiä, että tomaattien kasvatusta!

Yrttinen tomaattipasta (2-3 annosta)
4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2 varsisellerin vartta
1 piispanhattu-chili (tai muu mieto hedelmäinen chili)
2 tl punaviinietikkaa
0,5 tl tulista savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua nokkosta
1 tl provencen yrttisekoitusta
1 tlk San Marzano -tomaatteja
1 tlk kirsikkatomaatteja
1 puska basilikaa

Tarjoiluun:
pennepastaa
parmesania
kirsikkatomaaatteja
basilikaa

Hienonna valkosipulinkynnet, punasipuli, sellerinvarret sekä chili. Kuullota kattilassa reilussa oliiviöljyssä vähintään 10 minuuttia. Lisää joukkoon punaviinietikka, kiehuttele miedolla lämmöllä kunnes etikka on haihtunut. Lisää joukkoon savupaprikajauhe, nokkosjauhe ja provencen yrttiseos. Kuullottele jälleen noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon tölkki kokonaisia San Marzano-tomaatteja sekä tölkki kokonaisia kirsikkatomaatteja. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia. Keitä loppuvaiheessa pennepastat al denteksi.

Revi kastikkeen joukkoon puska tuoretta basilikaa ja sekoita. Ota kattila liedeltä ja tarjoa kastike pennepastan sekä vastaraastetun parmesanin kera.

Olohuoneen ikkunalla kypsymisensä viimeistelleitä oman pihan kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti