Ennakkoasenne naudan sisäpaistin suhteen hieman epäileväinen. Aiempien kokemusten perusteella naudan sisäpaisti on joskus ollut hieman sitkas ja maussakin on ollut toivomista. Yllätys olikin melkoinen, kun tämä luomuversio oli jotain aivan muuta. En muista milloin olisi noin mureaa paistia syöty, tuskin koskaan. Syödessä suorastaan nauratti, oli nimittäin niin hyvää.
Kesäistä, kevyttä, maukasta, parasta.
Naudanpihvit
300 g Familian luomunaudan sisäpaistipihvejä
merisuolaa
mustapippuria
Nosta pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Rouhi pihveille suolaa ja pippuria. Anna maustua, kunnes (grilli on kuuma ja) lisukkeet ovat valmiita.
Grillaa todella kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin, jätä pihvit mediumiksi sisältä. Nosta leikkuulaudalle ja siivuta poikkisyin, nosta salaatin päälle lautasille ja nauti.
Vinaigrette
3 rkl hyvää oliiviöljyä
1,5 tl shampanjaetikkaa
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Salaattipeti
1 oranssi paprika
2 persikkaa
2 kourallista rucolaa
1 ruukku viinisuolaheinää
1 ruukku basilikaa
3 kevätsipulia
100 g kirsikkatomaatteja
nippu herneenversoja
Puolita paprika ja persikat. Paahda puolitettu paprika kuumassa grillissä mustaksi. Laita puolikkaat paprikat hetkeksi muovipussiin, ja irrota kuori lopuksi. Grillaa persikoihin grillin makua pikaisesti ja siirrä jäähtymään.
Sekoita keskenään rucola, viinisuolaheinä ja basilikanlehdet. Siivuta kevätsipulit ja lisää sekaan. Sekoita vinaigrette joukkoon ja nostele koko komeus salaattipohjaksi lautaselle. Puolita kirsikkatomaatit ja nostele salaatin sekaan. Laita salaatin joukkoon myös grillatut persikat ja koristele vielä herneenversoilla.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti