3. maaliskuuta 2013

Kaali-porsas-wok

Eräs thaimaalainen tuttuni vuosien takaa teki todella hyvää ja yksinkertaista kaali-porsaanliha-nuudeliwokkia. Muistin ruuan jostain syystä lähikaupan vihannesosastolla kaalinpäitä katsellessani, ja päätin kokeilla, onnistuisinko löytämään samantyyppisen makumaailman ilman hänen reseptiään. Noo, ihan maistuvaa pikaruokaahan tästäkin kokeilusta tuli, mutta kaipaamani thaimaalaisen vastineen "se jokin" jäi kuitenkin puuttumaan (eipä tullut mieleen kokkaillessa, mutta kalakastikkeen käyttö soijakastikkeen sijaan olisi tietysti ollut loogisempi vaihtoehto...) Allaolevasta reseptistä riittää 5-6 annokseen, joten samaista wokkia on jälleen luvassa myös työpaikan lounastauolla.

noin 1 kg keräkaali
3 sipulia
400 g porsaan ulkofileetä
5 kananmunaa
2 yksikyntistä valkosipulia
3 cm inkivääriä
2 tl kuivattua chiliä
0,5 tl kuivattua korianteria
1 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
0,5 limen mehu
merisuolaa
6 kerää munanuudelia

Leikkaa sipuli suikaleiksi, pilko valkosipulit ja chili, raasta inkivääri ja tee porsaanfileestä ohuehkoja lastuja. Paista edellämainitut kuumalla pannulla, riko joukkoon kananmunat, lisää limemehu, mausteet ja heitä lopuksi joukkoon myös suikaloitu keräkaali. Wokkaa seosta niin, että kaalinpalat hieman pehmenevät. Lisää sekaan keitetyt nuudelit ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti