6. huhtikuuta 2014

Vanhan ajan makkarakastike karamellisoiduilla porkkanoilla

Lapsuusmuistojeni makkarakastikkeen salaisuus on suurustaminen ruisjauholla - isältäni opitulla reseptillä syntyy aivan mahtavan maukas, rustiikkinen kastike! Lohturuokien kuningasannoksen ovat aina kruunanneet ylettömässä voissa karamellisoidut porkkanaviipaleet ja tuhti perunamuussi.

Makkarakastike (3 hengelle)
2 keltasipulia
4 rkl voita
400 g lenkkimakkaraa
1 rkl riihiruisjauhoja
0,5 rkl erikoisvehnäjauhoja
n. 3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl ketsuppia
1 iso etikkakurkku
jauhettua maustepippuria
merisuolaa

Kuutioi sipulit ja kuullota viitisen minuuttia keskilämmöllä valurautapannulla reilussa voissa. Kuutioi makkara, lisää pannulle ja nosta lämpöä niin, että sipulit ja makkarat ruskistuvat. Ripottle joukkoon jauhot ja anna niiden ruskistua, lisää tarvittaessa voita. Kaada joukkoon vesi ja kerma, tarkista kastikkeen paksuus ja lisää tarvittaessa vielä vettä. Kuutioi etikkakurkku ja lisää kastikkeeseen yhdessä ketsupin ja maustepippurin kanssa. Tarkista maku ja rouhi joukkoon tarvittaessa lisää pippuria ja suolaa.

Karamellisoidut porkkanat
6 porkkanaa
50 g voita
2 rkl tummaa siirappia
merisuolaa

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuenohuiksi siivuiksi. Lisää voi ja porkkanat valurautapannulle ja paista siivuja keskilämmöllä parisenkymmentä minuuttia, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi, ruskistuvat ja karamellisoituvat. Lisää joukkoon siirappi ja maun mukaan suolaa. Tarjoile perinteisen makkarakastikkeen ja perunamuussin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti