3. huhtikuuta 2014

Appelsiini-teriyaki-lohivartaat

Helppoa ja maukasta! Samalla perusperiaattella on eri blogeissa näkynyt sitruunaisia lohivartaita, mutta tämä asteen makeampi versio toimii yhtä lailla hyvin.

Appelsiini-teriyaki-lohivartaat (2 varrasta)
300 g lohifileetä
0,5 dl teriyakikastiketta
1 appelsiini
0,5 cm inkivääriä raastettuna

Kuutioi lohi reiluiksi palasiksi. Kaada päälle teriyakikastike, raasta joukkoon appelsiininkuori sekä inkivääri ja sekoita. Anna marinoitua viileässä tunnin ajan.

Leikkaa appelsiini ohuiksi kiekoiksi. Kokoa grillivartaat niin, että lohikimpaleiden väliin tulee neljään osaan taiteltu appelsiinisiivu. Grillaa vartaita keskilämmöllä 10-15 minuuttia, välillä vartaita varovasti käännellen.

2 kommenttia: