25. huhtikuuta 2014

Grillattua karitsan sisä- ja ulkofilettä

Tämä postaus piti julkaista jo ihan siksikin, että kevään mittaan kertynyt pieleen menneiden ruokavalokuvien sarja toivottavasti huipentuu nyt tähän - on taitolaji saada ihanan herkullisista lammasvartaista pykättyä näin tyylikäs asetelma...

Grillattua karitsan sisä- ja ulkofilettä
2 karitsan sisäfilettä
2 karitsan ulkofilettä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua persiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Leikkaa ulkofileet pitkittäin kahtia. Sekoita yrtit, valkosipuli, öljy, suola ja pippuri morttelissa ja hiero sisä- ja ulkofileiden pintaan. Anna marinoitua (vakuumimarinaattorissa) huoneenlämmössä tunnin verran. Pujottele fileet pitkittäin varrastikkuihin. Grillaa vartaita keskilämmöllä kolme-neljä minuuttia per puoli niin, että fileet jäävät sisältä reilusti punertaviksi.

Lisukkeet
grillattua munakoisoa
tzatzikia
maalaisleipää
tuoretta minttua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti