27. syyskuuta 2014

Mustan metsän tatit


Eräälle viikonloppuaterialle tuli tehtyä aivan mahtava Amuse-bouche eli keittiön tervehdys. Harvoin tulee tehtyä tällaisia, mutta nyt sattui olemaan inspiraatio sekä loistavat raaka-aineet tarjolla. Resepti tuli päähäni kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ketunleivät ja tatit löytyvät tuosta lähimetsästä, muut ainekset kaupasta. Yksinkertainen, mutta suorastaan tajunnanräjäyttävä annos, suosittelemme todella lämpimästi.

Mustan metsän tatit (2 annosta)
3 pientä tattia (herkkutatti, punikkitatti tms.)
puolikas salottisipuli
2 rkl voita
merisuolaa
mustapippuria
2 siivua Schwarzwaldin kinkkua
1 cm kevätsipulin vartta
2 ketunleipää

Perkaa sienet ja tee niistä pientä hakkelusta. Silppua salottisipuli pieneksi kuutioksi. Paista sienet ja sipuli voissa ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Tee schwarzwaldin kinkusta isohko rulla ja laita se pystyyn pienelle lautaselle niin, että kinkkurulla muodostaa kupin. Lusikoi tähän kuppiin tatti-sipuli-seosta. Leikkaa kevätsipulin varresta ohuita renkaita ja nosta pari rengasta tattien päälle. Koristele annos ketunleivillä ja syö sormin koko komeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti