3. syyskuuta 2014

Herkkutatti-quesadillat

 Katuruokaa sienistä - tulipas tästä iltapalasta vahingossa supertrendikästä! Herkkutatteja löytyy nyt kuin, öh, sieniä sateella, joten palleroista voi kokeilla kokkailla jotain ihan uudenlaistakin.

Suht nopeasti valmistuva arkiherkku on myös siitä kiitollinen valmistaa, että lettujen väiin voi lopputuloksen siitä kärsimättä melko lailla vapaasti upottaa sienten kavereiksi ihan mitä kaapeista sattuukaan löytymään.

Herkkutatti-quesadillat
4 herkkutattia
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
50 g pinaatinlehtiä
8 vehnätortillalettua
100 g papusekoitusta (esim. GoGreen papumix)
50 g porsaan grillifileesiivuja
kymmenisen keltaista kirsikkatomaattia
150 g maukasta juustoa (esim. musta leima -emmental)
epazotea
meksikolaista oreganoa
mustapippuria
merisuolaa
paistamiseen auringonkukkaöljyä

Siisti ja viipaloi sienet. Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipuli ja chili. Kuullota sipuleita ja chiliä öljyssä, lisää parin minuutin kuluttua sienet ja paista, kunnes paistos saa hieman ruskeaa sävyä. Siirrä toiseen kulhoon ja freesaa vielä pinaatti nopeasti pannulla. Raasta juusto ja pilko tomaatit neljään osaan.

Kokoa quesadillat levittämällä neljälle letulle ensin juustoraastetta, sitten sienipaistosta, pinaattia, porsaanfileetä, papusekoitusta, tomaattia, ripaukset mausteita ja lopuksi taas reilu kerros juustoraastetta. Aseta täytettyjen lettujen kansiksi toiset tortillaletut.

Kuumenna valurauapannu keskilämmölle ja kaada pannulle reilusti öljyä. Nosta quesadilla varovasti pannulle ja paista, kunnes lettu on paistopinnalta rapea ja saanut kauniin ruskean sävyn. Käännä lettu esim. pizzalapion avulla ja paista toiseltakin puolelta. Leikkaa letut paistamisen jälkeen neljään osaan ja tarjoile.

4 kommenttia:

  1. Hitsi miten maukkaan näköisiä! Tatteja kyllä saa kerätä nyt niin paljon kuin vaan jaksaa kantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun jaksaisi kuivata niitä talven varalle, niin riittäisi tätä iloa ympäri vuoden :)

      Poista
  2. Anonyymi3/9/14 20:27

    Ihanan herkullisen näköisiä! Tatteja syötiin meilläkin juuri, pizzasta tuli Alenin someohjeella focaccia, mutta herkkutatti oli hyvää päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tattifocaccia ei itse asiassa kuulostaisi ollenkaan hullummalta ajatukselta :)

      Poista