7. toukokuuta 2017

Lindströminlihapullapasta

Kerran aiemmin on tullut tehtyä itse lindströminpihvejä, jotka onnistuivatkin ihan hyvin. Tästä jäi kipinä tehdä lindströmistä hieman deluxempi versio.

Sellainen totisesti saatiin aikaan, kun tuunasimme pihveistä lindströminpullia, jotka valmistettiin karitsanjauhelihasta. Pullataikinaan sekoitettiin vielä serranoa ja salviaa ja maustettiin lisäksi kyntelillä ja timjamilla. Lisukkeeksi tekaisimme vielä kuohuviinikastikkeella maustetun pastan, jolloin lopputuloksena oli kerrassaan täydellinen annos.

Lindströminlihapullapasta
lihapullataikina:
6 siivua serranokinkkua
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1,5 dl pikakaurahiutaleita
1 punasipuli
1 rkl voita
350 g etikkapunajuuria
8 lehteä tuoretta salviaa
1 tl kuivattua kynteliä
1 tl kuivattua timjamia
0,75 tl merisuolaa
400 g karitsanjauhelihaa
mustapippuria

kuohuviinikastike ja pasta:
2 dl kuivaa kuohuviiniä, esim. Codorníu Ecológica Cava Brut
8 lehteä tuoretta salviaa
1 tl hunajaa
1 tl kokojyväsinappia
0,5 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
250 g munapastaa
kapriksia
balsamicoa
merisuolaa
mustapippuria

Levitä serranosiivut leivinpaperille uunipellille ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni kiertoilmalla 150 asteeseen ja paista siivuja 15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat rapeita. Murskaa siivut murusiksi ja ota osa rouheesta sivuun koristeeksi.

Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna ja kaurahiutaleet ja anna hiutaleiden turvota muutaman minuutin ajan. Silppua sipuli todella pieneksi ja kuullota silppu voissa pehmeäksi ja läpikuultavaksi. Raasta punajuuret ja valuta ne. Hienonna salvianlehdet. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa seos taikinaksi.

Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muotoile taikinasta lihapullia (12 isoa, pellillinen) ja paista ne uunissa kypsiksi, noin 25 minuuttia.

Valmista kastike ja tuunaa koristeet. Kiehauta kuohuviini ja riivi joukkoon salvianlehdet. Anna seoksen kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon sinappi ja hunaja ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla.

Keitä pasta väljässä suolavedessä al denteksi. Siivilöi kastike pastan joukkoon. Kokoa annokset ja koristele ne kapriksilla, pähkinöillä ja balsamicolla.

2 kommenttia:

  1. Maksaisin tästä annoksesta nyt tosi paljon. Vähän on myöhä, mutta oon ollu nyt 7 tuntia junassa syömättä. Ravintolavaunun ruuatkin on syöty loppuun... Kidutan itteäni selailemalla näitä ihania ruokakuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kuten meilläpäin savoa on tapana sanoa: "eihän sitä kannata hyvää nälkää pilata syömällä" ;)

      Poista