8. marraskuuta 2014

Luumu-possu-pekonipannu

Tiesittekö, että persikkasesonki on päättynyt, ohi, kertakaikkisesti loppunut? Emme mekään, ja siksipä etsimme niitä turhaan yhden jos toisekin kaupan heviosastolta. Vera Jordanovan Don't Miss a Bite -kirjasta löytynyttä mahtavanoloista persikka-pekoni-possupannua oli kuitenkin jossain muodossa päästävä kokeilemaan, ja niinpä korvasimme persikat yllättäen luumuilla. Luumut tuntuivat äkkiseltään olevan lähimpänä persikkaa jostain syystä. Muutenkin tuunasimme määriä hieman omaan makuumme ja kylläpä kannatti.

Noh, tiedä häntä, mutta ruoka oli kyllä aivan järjettömän hyvää! Reseptin perusteella itselleni heräsi epäilyksiä siitä, tuleekohan tästä omaan makuuni liian makeaa, mutta ei. Ei todellakaan. Täydellinen balanssi. Harvoin sitä hehkuttaa jotain ruokaa näin paljon, mutta täytyy myöntää, että tämä lähenteli kyllä täydellisyyttä.

Kunhan se kuuluisa persikkasesonki taas joskus alkaa, tätä pitää kokeilla originaalireseptinkin mukaan. Mutta sitä ennen meillä ehditään herkutella vielä kerran jos toisenkin luumuversiolla!

Possu-pekoni-luumupannu
500 g viljaporsaan sisäfileetä
1 rkl täysruokosokeria
2 rkl tamari-soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
6 pekoniviipaletta
3 oksaa rosmariinia
5 valkosipulinkynttä
4 luumua
1 dl tummaa rommia
1 punainen chili
vuorisuolaa
mustapippuria

Poista porsaan sisäfileestä kalvot ja viipaloi se noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Valmista marinadi sekoittamalla sokeri, tamari-soijakastike ja oliiviöljy keskenään. Pyörittele possut marinadissa ja jätä marinoitumaan hetkeksi. Me marinoimme possua vakuumissa noin tunnin.

Leikkaa pekoniviipaleet viiden sentin palasiksi. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Kaada pannusta rasvat pois, lisää pannuun oliiviöljyä ja paista siinä rosmariinin oksia sekä murskattuja valkosipulinkynsiä pari minuuttia. Kun valkosipulit ovat kullankeltaisia, nosta ne syrjään.

Lisää pannuun possut ja paistele rosmariinin oksien kanssa molemmin puolin noin 3 minuutin ajan. Kippaa joukkoon lohkotut luumut ja paistele vielä noin 5 minuuttia, kunnes luumut hieman karamellisoituvat. Lisää tässä vaiheessa sekaan rommi, aiemmin paistetut valkosipulit sekä siivutettu chili. Rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria. Alenna lämpöä ja hauduta pannua, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Viimeistele pannu paistetuilla pekoninpaloilla ja nosta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti