22. toukokuuta 2016

Rahkaisa pinaattilasagne

Tämä raikas kasvislasagne on uusi arkiherkkusuosikkini, jota heti reseptin bongaamisen (Glorian ruoka&viini 3/2016) jälkeen tehtiin kahdesti viikon sisään. Ihan hiukan vain omaan makuun tuunattuna tietysti. Koska ohje on varsin yksinkertainen, raaka-aineiden laatuun kannattaa kiinnittä huomiota. Munapastaa, rasvaista rahkaa ja pitkään kypsyneitä juustoja kehiin siis! Kuivayrtitkin voisi kesän tullen vaihtaa vielä tuoreisiin.

Pinaatti-rahkalasagne (3 levyn levyiseen tai ⌀ 24 cm vuokaan)
9 lasagne all'uovo -levyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
500 g tuoreita pinaatinlehtiä
1 tl merisuolaa
mustapippuria

rahkakastike:
2 dl vastaraastettua parmesania
100 g kuoretonta vuohenjuustoa
500 g pehmeää maitorahkaa (esim. Valion rahka, jossa rasvaa 2,3 %)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa
merisuolaa

Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita ja oreganoa pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kuumenna vettä suuressa kattilassa ja lisää joukkoon suolaa. Asettele lasagnelevyt varovasti yksitellen veteen ja keitä niitä muutama minuutti niin, että ne ovat taipuisia, mutta vielä hieman liian kovia syötäväksi. Pidä levyt irtitoisistaan esim lusikan avulla hämmennellen keittämisen ajan. Valuta keitinvesi pois.

Lisää sipuleiden joukkoon hyvin huuhdellut ja kuivatut pinaatinlehdet. Peitä pannu kannella ja anna pinaatinlehtien nahistua kuumassa. Ota kansi pois ja paista seosta hetken verran. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta rahkakastikkeeseen parmesan. Murusta vuohenjuusto palasiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja mausta lopuksi suolalla.

Voitele uunivuoka ja lado sen pohjalle kolmannes pinaattipaistoksesta. Asettele päälle kolme lasagnelevyä (paloittele sopiviksi paloiksi pyöreään vuokaan). Lisää sitten päälle kolmannes rahkaseoksesta. Tee vastaavalla tavalla kaksi kerrosta lisää.

Paista lasagnea 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes lasagne tuntuu haarukalla sopivan al dente -kypsyiseltä.

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa/näyttää herkulliselta. Täälläpäin kevyin rahka on 3% mutta kai sellainenkin kelpaisi tuollaisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Täältä ei tahdo saada kuin rasvattomia versioita, joten 2,3 prossaa rasvaakin oli jo voitto.

      Poista
  3. Ihan kun sillä olisi kamalasti eroa lopputulokseen jos rasvan määrä rahkassa muutenkin on aina vähäinen, ihan sama siis mitä laatua laitat, et sillä mitään voita. Etkö sinä raukka saa talvella kaupasta tuoreyrttejä vai kasvatatko kaiken ruokasi itse? Miten saat talvella tuoretta pinaattia jos et basilikaakaan saa? Olen tehnyt tätä samaa, mutta lasagnelevyjä en alkaisi keitellä turhan takia etukäteen. Ajan ja resurssien tuhlausta. Vähän enemmän kun laittaa nestettä vuokaan on ne ihan pehmeitä. Esikeittämällä tulee ylikyspää mössöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetäänpäs rakentava ote kommentoinnissa, kiitos! Rasvainen rahka on mielestäni asteen pehmeämpää rakenteeltaan, laadukas munapasta vaatii tässä vähänesteisessä reseptissä keittämisen ja basilikan + pinaatit voi heittää sekaan missä muodossa huvittaa :) Originaaliresepti on nykyään saatavilla verkossakin: https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-pastat-ja-risotot/pikainen-pinaattilasagne

      Poista