3. toukokuuta 2016

Rosépippurilla ja thaibasilikalla maustettu kookosmaitojäätelö

Käsi sydämellä, tämän samettisempaa ja pehmeämpää jäätelöä ei kotikonstein voi olla mahdollista tehdä. Kookosmaito ja kondensoitu maito keitellään kananmunankeltuaisten kanssa vaniljalla maustetuksi kiisseliksi ja pyöräytetään jäätelöksi, sen ihmeempiä taikatemppuja ei täydellisen jäätelön tekemiseen tarvita. Makeaahan tuo toki on, mutta niin jäätelö saa ollakin.

Olemme aiemmin kokeilleet maustaa mansikkajäätelön mustapippurilla. Rosépippuri sopi jäätelöön yhtä lailla mukavasti ja thaibasilika täydensi jäätelön kaukoidästä ammentavaa makumaailmaa.

Rosépippurilla ja thaibasilikalla maustettu kookosmaitojäätelö
400 g (1 tlk) kookosmaitoa
400 g (1 tlk) kondensoitua maitoa
4 kananmunankeltuaista
1 ceyloninvaniljatanko
1 tl rosépippureita
1 dl thaibasilikan lehtiä

Sekoita kattilassa kookosmaito, kondensoitu maito ja keltuaiset keskenään. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko ja tangonpuolikkaista kaavitut siemenet. Kuumenna seosta hitaasti, koko ajan hämmentäen, kunnes se sakenee ja muuttuu kiisselimäiseksi. Tämä tapahtuu viimeistään 84 asteen lämpötilassa, joten varo kiehauttamasta ja pilaamasta jäätelömassaa.

Jäähdytä sakeutunut jäätelömassa ja nouki jääkaappikylmästä seoksesta vaniljatangon puolikkaat pois. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä, kunnes jäätelö on niin paksua, että sitä on vaikea pyörittää.

Murskaa pippurit kevyesti morttelissa ja hienonna basilikanlehdet. Sekoita pippurirouhe ja basilikasilppu jäätelömassan joukkoon, kaavi jäätelö pakasterasiaan ja anna jäätelön kohmettua pakastimessa vielä tunnin verran ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Melkoisen kuulloinen makuyhdistelmä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mutta aina pitää kokeilla jotain uutta ja yllättävää :)

      Poista
  2. Oi miten hyvältä kuulostaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kookosmaitopohja tulee olemaan kesän hitti meidän perheessä :)

      Poista
  3. Uu, onpa taas mielenkiintoinen makukombo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla kun oli se Kiina-kausi alkuvuodesta, niin sichuaninpippuri vaan seuraavaksi listalle :)

      Poista