9. huhtikuuta 2014

Hikkoriglaseerattu porsaan kassler vartaassa

Kaasugrilliin asetettava, sähköllä pyörivä grillivarras on loistokeksintö! Grillaus sujuu kuin itsestään arki-iltanakin, sen kun vain laittaa lihan pyörimään vartaaseen ja palaa parin tunnin kuluttua syömään.

Hikkoriglaseerattu porsaan niska vartaassa
750 g porsaan kassler
vuorisuolaa
mustapippuria
3/4 dl Hikkori-barbequekastiketta (esim. Sweet Baby Ray’s hickory & brown sugar)
1 dl vettä
1 dl olutta (esim. Harviestoun bitter and twisted)
minikirsikkatomaattiterttuja
oliiviöljyä

Hiero kasslerin pintaan reilusti suolaa ja pippuria ja anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kiinnitä kassler sähköllä pyörivään grillivartaaseen, aseta varras grilliin ja lihan alle astia, johon on kaadettu vesi, olut ja loraus bbq-kastiketta. Sytytä grillin takavastus miedoimmalle lämmölle. Anna lihan pyöriä grillivartaassa 2,5 tuntia. Sudi viimeisten 15 minuutin aikana lihan pintaan pariin-kolmeen otteeseen bbq-kastiketta. Anna lihan vetäytyä viitisentoista minuuttia ennen leikkaamista ja tarjoilua. Grillaa tällä välin oliiviöljyssä pyöritellyt tomaatit ja rouhi niiden pintaan grillaamisen jälkeen suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti