20. huhtikuuta 2014

Pistaasikaritsa, minttuchutney ja basilikatomaatit

Tästä ei pääsiäisruoka parane! Löysimme uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (3/2014) pääsiäismenun osaksi hyvältä vaikuttavat ja tuoreelle lapsiperheelle sopivan nopeat pistaasilampaan ja minttuchutneyn reseptit.

Lisukkeeksi teimme vielä basilikalla maustettuja uunitomaatteja ja grillasimme rapsakaksi leivänsiivuja, jotka maustoimme valkosipulilla.

Minttuchutney
2 ruukkua minttua  
1 pieni punasipuli
0,5 vihreä jalapeno
2 rkl sitruunamehua
0,5 rkl oliiviöljyä
0,5 tl merisuolaa
4 rkl paksua maustamatonta jogurttia

Aloita valmistamalla chutney. Laita kaikki ainekset jogurttia lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja surauta pieneksi silpuksi. Sekoita jogurtti massan joukkoon käsin ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Pistaasikuorrutettu karitsan paahtopaisti
3 karitsan paahtopaistia (n. 6oo g)
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
60 g voita
1 ruukku persiljaa
0,5 ruukkua korianteria
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl paprikajauhetta
3 valkosipulinkynttä
0,5 luomusitruunan raastettu kuori
2 viipaletta vaaleaa leipää (käytimme ranskanleipää)
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Ota karitsanlihat ja voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen lihojen paistamista.

Hiero lihojen pintaan oljyä, suolaa ja pippuria. Paista lihojen pintaan nopeasti kaunis väri kuumalla valurautapannulla.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita voi, yrtit ja mausteet, valkosipulit ja sitruunankuori monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä hetken. Leikkaa leivistä kuoret irti ja lisää koneeseen yhdessä pistaasipähkinöiden kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.

Levitä tahna kauttaaltaan lihojen pintaan ja siirrä uunipellille. Kiinnitä paistomittari suurimman paistin paksuimpaan kohtaan ja paista lihoja uunissa, kunnes mittari näyttää 53 astetta. Kääri lihat varovasti folioon ja anna niiden vetäytyä 15 minuutin ajan.

Leikkaa paistit siivuiksi ennen tarjoilua.

Basilikatäytteiset uunitomaatit
2 isoa pihvitomaattia
myllysuolaa
2 dl vaaleaa leipää murustettuna
1 dl lehtipersiljaa silputtuna
2 tl basilikaa riiviitynä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
oliiviöljyä

Leikkaa tomaateista hatut irti ja koverra sisukset pois. Rouhi tomaattien sisälle suolaa, anna vettyä täytteen tekemisen ajan ja kaada sitten irronneet nesteet pois.

Murusta leipä, silppua valkosipuli ja persilja ja riivi basilika pieneksi. Yhdistä leivänmurut, valkosipuli ja yrtit keskenään ja lisää joukkoon sen verran öljyä, että seos muuttuu tahnamaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä tomaatinkuoret tahnalla ja paista 190-asteisessa uunissa parisenkymmentä minuuttia samalla, kun lampaanpaistit vetäytyvät foliossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti