18. huhtikuuta 2014

Raidallinen suklaajuustokakku

Viime päivinä meillä on käynyt tasainen onnittelijoiden virta perheen uutta tulokasta ihmettelemässä, joten leivoimme kerralla vähän isomman juustokakun. Taivaallisen suklainen, vienosti appelsiininmakuinen kakku säilyy hyvänä useamman päivän ja on myös riittoisa, kun hieman pienempikin annos tuhtia kakkua per syöjä riittää taltuttamaan makeannälän.

Kahden suklaan juustokakku (iso neliönmallinen irtopohjavuoka)

Pohja
350 g Domino-keksejä
100 g voita

Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon voisula. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuru vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi lusikalla. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan ja valmista täytteet.

Täytteet
3 luomuappelsiinia
10 liivatelehteä
260 g tummaa suklaata
260 g valkoista suklaata
6 dl vispikermaa
0,75 dl sokeria
600 g maustamatonta tuorejuustoa

Raasta appesiinista hieman kuorta kakun koristelua varten talteen. Suikaloi sitten appelsiineista irti ohut oranssi kuoriosa ja purista niistä mehut ja hedelmäliha. Laita kuorisuikaleet, hedelmäliha ja mehu kattilaan ja anna keittyä kasaan kymmenisen minuuttia. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Siivilöi mehu takaisin kattilaan ja lisää kiehuvaan mehuun pehmenneet liivatelehdet. Siirrä seos jäähtymään.

Raasta kummastakin suklaasta juustohöylällä ruokalusikallisen verran suikaleita kakun koristelua varten talteen. Jaa tuorejuusto kahteen astiaan ja notkista juustot. Sulata loppu valkoinen suklaa vesihauteessa ja sekoita toisen juuston joukkoon, tee sitten sama tummalle suklaalle.

Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita sähkövatkainta apuna käyttäen appelsiinimehu-liivateseos puoliksi kummankin suklaajuustoseoksen joukkoon. Sekoita sitten kermavaahto puoliksi juustoseoksiin.

Kokoa kakku keksipohjan päälle niin, että siihen tulee neljä kerrosta. Aloita levittämällä keksipohjalle puolet valkosukaaseoksesta ja anna kerroksen hyytyä hetken pakastimessa. Jatka lisäämällä puolet tummasta suklaasta, hyydytä taas ja tee vielä yksi valkosuklaa- ja yksi tummasuklaakerros.

Koristele kakun pinta suklaahipuilla ja appelsiininkuoriraasteella ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mutta mieluiten yön yli ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kerrokset olisi voinut tasata huolellisemminkin, mutta eipä tuo makua haitannut :)

      Poista