Klassikko-ohje oli kyllä takuuvarma, joten lopputulos oli sen mukainen. Maistuu varmasti uudelleenkin.
Kukkoa viinissä
1,4 kg viljakukko
puoli pulloa burgundilaista hyvää punaviiniä (esim. Antonin Rodet Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2011)
n. 10 salottisipulia
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
öljyä
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
öljyä
voita
10 oksaa timjamia
10 oksaa timjamia
1 laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria
6 pekoniviipaletta
250g ruskeita herkkusieniä
ruukku lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
6 pekoniviipaletta
250g ruskeita herkkusieniä
ruukku lehtipersiljaa
Ota kaikki ainekset pois padasta ja kuivaa ne huolella. Ota myös viini talteen. Pyörittele kukon osat jauhossa ja ruskista ne voissa. Laita kukon osat pataan. Paista samalla pannulla valkosipulit ja vihannekset. Siirrä myös nämä pataan ja kaada ainesten päälle marinoinnissa käytetty viini. Mausta suolalla ja pippurilla.
Peitä pata kannella ja hauduta ruokaa noin 150-asteisessa uunissa kolmisen tuntia. Paista lopuksi sienet ja pekoni pannulla ja nostele valmiin ruuan päälle. Silppua vielä sekaan lehtipersiljaa ja tarjoile vaalean leivän kanssa.
Kukon paloittelu Gordon Ramsayn tapaan:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti