3. maaliskuuta 2014

Pannukakku

Kuuluuko pannukakun olla makeaa vai ei? Itse olen aina kuulunut vahvasti ei-koulukuntaan - makeushan tulee annokseen hillosta, mutta pienen vänkäämisen jälkeen suostuin kokeilemaan kuulemma maailman parhaan pannukakun tekemistä (eli lisäämään perustaikinaan sokeria ja vaniljasokeria). Vähensin sokerin määrää puoleen originaaliohjeesta, mutta taikina maistui silti epäilyttävälle. Jouduin kuitenkin taipumaan uunista tulleen herkun edessä - toimiihan se näinkin!

Pannukakku
8 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
75 g voita
4 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa ja nosta jäähtymään. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola, lisää sitten mukaan maito. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja kaada lopuksi taikinaan jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota puoli tuntia ja kaada se sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pannukakkua 200 asteessa reilu puoli tuntia. Tarjoile vaikkapa mansikkakompotin ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti