5. maaliskuuta 2014

Pekoniin käärityt jauhelihapihvit

Arki-illan nopeat jauhelihapihvit kruunaa tietysti pekoni - tällä kertaa parin kierroksen verran pihvin ympärille käärittynä, mikä takaa pihvin säilymisen mehukkaana. Pihvien kaveriksi paistoimme edelliseltä päivältä jääneitä perunoita ja pyöräytimme nopean sienikastikkeen.

Pekoniin käärityt jauhelihapihvit
400 g rotukarjan paistijauhelihaa
1 keltasipuli
1 kananmuna
2 rkl ruokakermaa
2 rkl korppujauhoa
merisuolaa
mustapippuria
1 pkt pekonia

Ota jauheliha puolisen tuntia ennen pihvien tekemistä huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko sipuli hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki aineet paitsi pekoni keskeään. Muotoile taikinasta suuria, paksuja pihvejä ja kiedo kunkin pihvin ympärille pari pekoninsiivua. Paista kuumalla valurautapannulla pihveihin kaunis paistopinta ja siirrä pihvit uunivuokaan. Paista pihvit uunissa kypsiksi, noin vartin verran, ja valmista sillä välin lisukkeet.

Suppilovahverokastike
1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 keltasipuli
2 dl ruokakermaa
loraus sienten liotuslientä
merisuolaa
mustapippuria

Laita suppilovahverot likoamaan veteen hetkeksi. Silppua sipuli. Kuumenna pihvienpaistopannu ja ruskista siinä nopeasti sipulit. Purista sienistä enimmät vedet pois ja lisää pannuun. Mausta parilla rouhaisulla suolaa ja paistele sieniä muutama minuutti sipulien kanssa. Kaada joukkoon kerma sekä loraus sienten liotuslientä. Keitä kastiketta hetki kasaan ja rouhi ennen tarjoilua joukkoon mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti