Lisukkeeksi tehtiin palsternakkapyreetä, joka sopi kyllä karitsan kylkeen kuin nyrkki silmään. Ainut mikä tässä hommassa meni pieleen, oli lopputuloksen kuvaaminen ja sen kyllä huomaa.
Prässätty karitsan lapa
700 g karitsan lapaa luineen
tuoretta rosmariinia
merisuolaa
mustapippuria
vettä
Hiero karitsan pintaan reilusti suolaa ja pippuria. Laita lapa kattilaan, kaada vettä päälle niin, että karitsa juuri peittyy. Lisää joukkoon kaksi iso oksaa rosmariinia. Keitä lapaa miedolla lämmöllä noin 3,5 tuntia.
Kun liha on mureaa ja irtoaa helposti luista, nosta lapa leikkuulaudalle jäähtymään. Kun karitsa on hetken jäähtynyt, irrottele lihat luista ja kalvoista. Riivi liha pienehköksi silpuksi ja asettele leivinpaperin sisään sopivankokoiseen astiaan. Laita astian päälle reilusti painoa ja anna prässääntyä kylmässä yön yli.
Ota seuraavana päivänä prässätty karitsa esiin ja leikkaa se annospaloiksi. Paista tämän jälkeen palojen pinnat kuumassa pannussa ruskeiksi ja rapsakoiksi. Lämmitä karitsa loppuun uunissa.
Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja pippuria, tarjoa rosmariinismetanan ja palsternakkapyreen kera.
Rosmariinismetana
1 dl smetanaa
5 oksaa rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Silppua rosmariini pieneksi ja sotke smetanan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, anna tekeytyä puoli tuntia.
Palsternakkapyre
400 g palsternakkaa
1 dl smetanaa
2 tl sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa maun mukaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti