23. maaliskuuta 2014

Sherpa lammascurry

Homma lähti liikkeelle siitä, kun kävimme jälleen kerran suosikkinepalilaisessa ravintolassa syömässä. Tästä hautui mielessä ajatus kokeilla itsekin tehdä jotain nepalilaista currya ja törmäsimme tähän reseptiin. Päätimme kokeilla siis tuota. Tähän ruokaan tarvitaan myös olennaisena osana Gurkha-currya, jonka reseptin löydät esim. tästä. Hyvää oli ja kyllä tuosta ruuasta voi Nepalin maistaa.

Sherpa lammascurry (kahdelle)
500 g karitsan paahtopaistia
1 isohko peruna
1 sipuli
0,5 dl auringonkukkaöljyä
1 laakerinlehti
0,5 rkl valkosipulitahnaa
0,5 rkl inkivääritahnaa
0,5 rkl curryjauhetta
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl kurkumaa
0,5 rkl tomaattipyreetä
0,5 rkl paprikajauhetta
1,25 dl kanalientä
noin 1 dl Gurkha-currykastiketta
2 tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
suolaa

Leikkaa karitsa muutaman sentin kuutioiksi. Kuori ja kuutioi peruna samankokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja lisää kuumaan öljyttyyn pannuun laakerinlehden, inkiväärin ja valkosipulin kanssa. Paistele, kunnes saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon curryjauhe ja chilijauhe. Lisää joukkoon karitsa ja kurkuma, paistele viitisen minuuttia välillä sekoitellen.

Lisää perunakuutiot, tomaattipyree ja paprikajauhe. Sekoita ja lisää kanaliemi, hauduttele noin puoli tuntia.
Lisää Gurkha-curry, chilit halkaistuina sekä korianterit. Hauduta kunnes liha on mureaa. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti