Maidonvalkoinen, mustasiemeninen hedelmäliha suorastaan käskee kokeilla vinkeän pitahayan käyttöä jäätelönteossa. Lopputulos on paitsi esteettisesti hauska, myös erittäin hyvänmakuinen - hieman kiivi- tai melonijäätelöä muistuttava.
Pitahayajäätelö jäätelökoneella
1 pitahaya, josta sosetta 230 g
150 g valkoista sokeria
150 g kevytmaitoa
80 g vispikermaa
Puolita pitahaya pitkittäin (säästä kuoret tarjoiluun), kauho lusikalla sisukset tehosekoittimeen ja lisää mukaan sokeri ja maito. Surauta nopeasti tasaiseksi massaksi, mutta varo murskaamasta siemeniä. Lisää lopuksi joukkoon kerma.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa. Siirrä valmis jäätelö toiseen astiaan ja pakasta vielä hetken. Tarjoile jäätelö pitahayan kuorista.
1 pitahaya, josta sosetta 230 g
150 g valkoista sokeria
150 g kevytmaitoa
80 g vispikermaa
Puolita pitahaya pitkittäin (säästä kuoret tarjoiluun), kauho lusikalla sisukset tehosekoittimeen ja lisää mukaan sokeri ja maito. Surauta nopeasti tasaiseksi massaksi, mutta varo murskaamasta siemeniä. Lisää lopuksi joukkoon kerma.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa. Siirrä valmis jäätelö toiseen astiaan ja pakasta vielä hetken. Tarjoile jäätelö pitahayan kuorista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti