Sitruuna-salmiakkijäätelö jäätelökoneella
2 dl vispikermaa
2 dl täysmaitoa
125 g sokeria
1 luomusitruunan kuoret
2,5 rkl apteekin salmiakki -mixeriä
5 kananmunan keltuaista
Sekoita maito, kerma, salmiakkisiirappi ja 50 g sokerista keskenään kattilassa. Vuole sitruunasta ohuita kuorisiivuja. Keitä seos kiehuvaksi, anna keittyä pari minuutta koko ajan hämmentäen ja jäähdytä seos sitten kylmäksi.
5 kananmunan keltuaista
Sekoita maito, kerma, salmiakkisiirappi ja 50 g sokerista keskenään kattilassa. Vuole sitruunasta ohuita kuorisiivuja. Keitä seos kiehuvaksi, anna keittyä pari minuutta koko ajan hämmentäen ja jäähdytä seos sitten kylmäksi.
Laita kompressorillinen jäätelökone päälle, jotta se ehtii kylmetä. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja loput sokerista keskenään. Kaada joukkoon maitokermaseos ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten. Kaada massa jäätelökoneeseen ja jäähdytä noin parikymmentä minuuttia, kunnes kone ei enää jaksa pyörittää massaa. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti