12. toukokuuta 2014

Ahvenanmaan pannukakku

Mieli teki pitkästä, pitkästä aikaa mannapuuroa, ja samalla tuli mieleen kokeilla tehdä myös Ahvenanmaan pannukakkua. Hyvin toimineen ohjeen perusidean nappasimme Hellapoliisilta.

Ahvenanmaan pannukakku
Mannapuuro:
5 dl täysmaitoa
0,75 dl mannasuurimoita
0,5 tl merisuolaa

Pannukakkutaikina:
4 kananmunaa
1 dl valkoista sokeria
5 dl täysmaitoa
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl vihreää jauhettua kardemummaa
0,3 tl vaniljajauhetta

Kiehauta mannapuuroa varten maito ja lisää mannasuurimot joukkoon koko ajan vispaten. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä hiljalleen sekoitellen kymmenen minuuttia ja lisää lopuksi joukkoon suola.

Jauha kardemumman siemenet hienoksi. Lisää hieman jäähtyneen puuron joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki: jos käytät kylmää, jähmettynyttä mannapuuroa, sekoita puuron joukkoon ainekset sähkövatkaimella ja lisää maito vasta lopuksi tasaiseen massaan.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 225-asteisessa uunissa tai 200-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia. Tarjoile pannukakku hillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti