15. toukokuuta 2014

Annoonajäätelö jäätelökoneella

Kesälomareissulla Madeiralla törmäsimme erään ravintolan ruokalistalla annoona-hedelmään, mutta koska juuri silloin ei ollut annoonasesonki, ei annosta ollutkaan saatavilla. Erikoinen hedelmä jäi mietityttämään, ja kun satuimme törmäämään niihin Tapiolan Stockmannilla, olihan niitä pakko ostaa muutama.

Wikipedia kertoo, että annoona eli kirimoija on kotoisin Etelä-Amerikasta ja maistuu ananaksen, banaanin ja mansikan sekoitukselle ja sen hedelmäliha on täynnä isoja, helposti poistettavia kiviä (Wikipedia, tältä osin olet niiiiin väärässä). Siementen irroitusshow kuitenkin kannattaa, sillä kermaisesta hedelmälihasta saa mitä pehmeintä ja herkullisinta jäätelöä.

Annoonajäätelö eli kirimoijajäätelö jäätelökoneella
3 annoonaa
125 g valkoista sokeria
2 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa

Halkaise annoonat, ota niiden sisukset talteen ja poista isot, mustat siemenet sormin esimerkiksi siivilää apuna käyttäen. Sekoita hedelmäliha, sokeri, maito ja kerma keskenään. Kaada massa jäätelökoneeseen ja jäähdytä noin parikymmentä minuuttia, kunnes kone ei melkein enää jaksa pyörittää massaa. Siirrä valmis jäätelö pakasterasiaan ja pakasta vielä tunnin verran, jotta saat jäätelöön tarpeeksi jämäkän koostumuksen.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, enpä ole koskaan kuullutkaan tuommoisesta hedelmästä. Pitääpä pitää itselläkin silmät auki, jos sitä sattuisi jostain löytymään.. pääsisi maistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä jännästi ihan kuin ananaksen, banaanin ja mansikan sekoitus, kannattaa maistaa jos tulee vastaan!

      Poista