19. toukokuuta 2014

Hepokebakoita ja timjamidippiä

Lihatiskiltä ex tempore -ostoksena mukaan tarttunut hevosenpaisti päätyi ensin lihamyllyn läpi jauhelihaksi ja siitä nopeasti valmistuviksi hevoskebakoiksi, joiden ohje löytyi Hippoksen julkaisemasta Herkullista hevosenlihasta -vihkosesta.

Kebakkojen mausteeksi tuli vain lihan omaa makua korostavia suolaa ja mustapippuria sekä hieman valkosipulia ja chiliä, joten hevonen maistuu tässä grilliruoassa pääosassa. Koska epäilimme pelkän paistilihan menevän helposti kuivaksi, lisäsimme mukaan myös paketillisen pekonia. Rasvaista lihaa olisi voinut olla mukana helposti enemmänkin, sillä valmiit kebakot olivat pekonista huolimatta kuivuuden rajamailla. Raikas timjamidippi pelasti kuitenkin tilanteen.

Kebakot hevosen jauhelihasta
1 pkt pekonia
3 valkosipulinkynttä
1 kg hevosen paistijauhelihaa
1 tl chilijauhetta
mustapippuria
merisuolaa
puutikkuja

Laita puutikut likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi, jotteivät ne pala grillissä.

Viipaloi pekoni pieniksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita kaikista aineksista jauhelihataikina. Muovaile massasta tikkujen ympärille kebakkoja ja paista ne grilliparilalla juuri kypsiksi asti.

Tarjoile hepokebakot timjamidipin kera.

Timjamidippi
3 rkl tuoreita timjamilehtiä
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 limetin mehu
merisuolaa
mustapippuria

Riivi timjaminoksista lehdet, purista sitruunasta mehu ja sekoita kaikki ainekset dippikastikkeeksi. Anna kastikkeen vetäytyä jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti