25. toukokuuta 2014

Parsa-sienipiirakka

Kevään juhliin sopii mainiosti tarjolle helppotekoinen parsapiirakka, josta saa hieman ruokaisamman lisäämällä mukaan syksyllä kuivattuja sieniä. Piirakan voi myös tehdä jo etukäteen ja lämmittää uudelleen ennen tarjoilua. Uunipelti mahtui ainakin meidän jääkaappiimme näppärästi suoraan hyllylevyn kiskoille.

Sieni-parsapiirakka (uunipellilllinen)
Taikina:
300 g voita
4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
4,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
6 rkl kuivatuista suppilovahveroista murskattua karkeaa rouhetta
3 tl hienoa merisuolaa
1,5 dl vettä

Täyte:
1 kg vihreää parsaa
0,5 l kuivattuja suppilovahveroita
2 punasipulia
6 kananmunaa
5 dl maitoa
merisuolaa
mustapippuria

Sulata voi kattilassa. Murskaa sienet morttelissa. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sienirouhe ja suola. Lisää kuivien aineiden sekaan voisula ja vesi. Sekoita lusikalla taikinaksi, mutta älä vaivaa taikinaa sen enempää.

Levitä taikina lusikkaa apuna käyttäen ohuenohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle reunoille asti ja nosta sitten leivinpaperi uunipellille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.

Kuutioi sipuli, kuullota pannulla öljyssä ja levitä piirakkapohjan päälle.

Liota suppilovahverot, kuivaa ja paista hetki pannulla. Levitä sienet sitten sipulien päälle. Pilko parsat sentin pätkiksi ja erottele nuput. Lisää parsanpätkät sipulien ja sienten päälle ja asettele nuput viimeisenä tasaisesti koko piirakan pinnalle.

Sekoita lopuksi munamaito, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada piirakan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä. :) Kiva idea lisätä tuota sienirouhetta myös piirakkapohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Idea sienirouheen lisäämisestä on alunperin Sasu Laukkosen Vihreä Pöytä -kirjasta kotoisin.

      Poista