26. toukokuuta 2014

Hapanleipäsalaatti

Tomaatti-kurkkumehulla kostutettua hapanleipää - tätä Jyrki Sukulan hauskankuuloista reseptiä oli suorastaan pakko päästä kokeilemaan. Sävelsin tosin tehdessä hieman omiani, koska tuo originaaliohje on osin melko lailla ylimalkainen. Lopputuotos oli joka tapauksessa kerrassaan mahtavaa kesämurkinaa, ei voi kuin suositella!

Hapanleipäsalaatti
3 tomaattia
150 g kasvihuonekurkkua
1 suolakurkku
merisuolaa
valkopippuria
0,2 dl sitruunamehua
1 dl hyvää oliiviöljyä
150 g ruis-hapanleipää
1 punasipuli
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun:
valikoima salaatinlehtiä
ilmakuivattua lihaa (esim. Ilmo)

Lohko tomaatit, irrota siemenet ja ota ne ja irtoava mehu talteen. Kuori kasvihuonekurkku, poista myös siitä siemenet ja ota talteen. Tee samoin suolakurkulle. Kuutioi sitten tomaatit ja kurkut pieniksi kuutioiksi.

Paseeraa kurkkujen ja tomaattien siemenet ja ota liemi talteen. Vatkaa öljy liemen joukkoon, lisää ripaus suolaa, valkopippuria ja purista joukkoon sitruunamehu.

Hienonna hapanleipä lähes rouheeksi ja kostuta leipämuru liemellä. Silppua sipuli ja lehtipersilja ja sekoita kostutetun leipärouheen joukkoon. Tarkista lopuksi maku.

Kokoa annokset lautasille. Asettele pohjalle vihersalaattia, sitten reilu kerros leivänmuruja ja annosten päälle lopuksi rullalle käärittyä ilmakuivattua lihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti