6. toukokuuta 2014

Paistettua ankanrintaa ja punakaalimuhennosta

Punakaalimuhennos nousi esiin tässä viime aikoina muutamassakin ruokaohjelmassa. Tästä inspiroituneina päätimme sitä kokeilla. Pääraaka-aineeksi valikoitui nopeasti ankanrinta, joita olikin sopivasti pari kappaletta pakkasessa. Punakaalimuhennos onnistui ensimmäisestä kertaa tehtynä loistavasti ja täytyy sanoa, että sopii kyllä lisukkeeksi ankalle erittäin hyvin.

Paistettu ankanrinta
2 kpl ankan rintafileitä
mustapippuria
sormisuolaa

Nosta ankan rintafileet pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja putsaa ne tarvittaessa. Leikkaa rasvapuolelle ristiviillot, varo kuitenkin viiltämäst lihaan asti. Rouhi joka puolelle mustapippuria. Laita ankat kylmälle pannulle ja paista molemmin puolin hyvä paistopinta ja rasva rapsakaksi. Tökkää lihalämpömittari ankanrinnan paksuun päähän ja paista vielä 140-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Anna vetäytyä tämän jälkeen foliossa vähintään 15 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja tarjoa punakaalimuhennoksen kera.

Punakaalimuhennos
puolikas punakaali
1 iso sipuli
1 hapokas omena
1 rkl tummaa siirappia
2 rkl sherryviinietikkaa
suolaa

Siivuta punakaali, sipuli ja omena. Kippaa pataan ja sekoita joukkoon siirappi sekä viinietikka. Hauduta keskilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes kaali on pehmentynyt. Mausta suolalla ja tarjoa.

4 kommenttia:

  1. Uu, herkkua... Minullakin on punakaalimuhennos kokeilematta, tuo omena istuu varmasti tosi hyvin kaalin joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se toimi kyllä mukavasti! Ja muhennos vielä valmistuu melkeinpä itsestään :)

      Poista
  2. Anonyymi8/5/14 08:12

    Kuullostaa herkulliselta! Tein itse juuri vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa elämässäni ankkaa, ja siihen jäi himo päälle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Oli kyllä vaikeat 9 kuukautta raskaana ilman roseeksi jätettyä ankanrintaa :)

      Poista