29. joulukuuta 2014

Joulukinkkupasteijat

Viime vuoden joulukinkkuähky ei ehtinyt laantua tämän vuoden jouluun mennessä, joten perinteinen kinkku jäi meiltä paistamatta. Arkistojen kätköistä löytyi kuitenkin ajankohtainen ohje siitä, mihin ylijäämäkinkut voi hyötykäyttää.

Joulukinkkupasteijat
keitettyä riisiä
joulukinkkukuutioita
etikkakurkkukuutioita
mustapippuria
suolaa
savupaprikajauhetta
timjamisilppua
voitaikinalevyjä
kananmuna voiteluun
mustia seesaminsiemeniä koristeluun

Keitä riisi. Kuutioi kinkku ja kurkut. Sekoita riisi, kinkkukuutiot ja kurkkukuutiot keskenään ja mausta täyte mustapippurilla, suolalla, paprikajauheella ja timjamilla.

Leikkaa voitaikinalevyt kahtia. Lusikoi jokaisen taikinaneliön keskelle täytettä. Kostuta taikinalevyjen reunat vedellä ja taita ne kulmittain kolmioiksi. Painele reuna tiukasti kiinni esim. haarukkaa apuna käyttäen. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan ja tarjoile hieman jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti