21. joulukuuta 2014

Paistettua ankanrintaa granaattiomena-spelttisalaatilla

Granaattiomena sopii hyvin tuomaan raikkautta myös suolaiseen ruokaan. Kokeilimme tehdä ankalle kevyen lisukkeen ja sekoitimme siemeniä keitettyjen speltinjyvien joukkoon persiljan kanssa. Toimii!

Viinisuosituksena on tällä kertaa sopivasti marjaisan hapokas toscanalainen Il Pietrello 2012.

Paistettua ankanrintaa granaattiomena-spelttisalaatilla
2 ankanrintaa
0,5 granaattiomena
5 dl kasvislientä
2 dl spelttijyviä
mustapippuria
vuorisuolaa
1 silopersiljaruukku

Nosta ankan rintafileet pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja siisti ne tarvittaessa. Leikkaa rasvapuolelle ristiviillot, varo kuitenkin viiltämästä lihaan asti. Laita ankat kylmälle valurautapannulle aluksi rasvainen nahkapuoli alaspäin ja paista molemmin puolin hyvä paistopinta. Aseta lihalämpömittari toisen ankanrinnan paksuimpaan kohtaan ja paista rintafileitä vielä 140-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Anna vetäytyä tämän jälkeen foliossa vähintään 15 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja mustapippurilla ennen tarjoilua.

Kiehata kasvisliemi ja hauduta speltinjyviä liemessä 45 minuuttia tai kunnes jyvät ovat kypsiä ja neste on imeytynyt. Irroita granaattiomenasta siemenet, silppua persilja ja sekoita spettijyvien joukkoon. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti