Köfte on turkkilainen yleisnimitys lihapullille, joita laajemmin Lähi-idässä pyöritellään kofta-nimellä. Köfteistä löytyy jos jonkinlaisia toinen toistaan herkullisempaa versiota. Tällä kertaa teimme palleroita naudasta, seuraten löyhästi arki-illalle sopivan nopeaa Kodin Kuvalehden reseptiä.
Turkkilaistyyppiset naudanlihapullat
1 sitruunan kuori raastettuna
1 keltasipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
2 tl jeeraa
2 tl kanelia
2 tl vuorisuolaa
500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
0,5 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 dl korppujauhoa
Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa. Kuutioi sipuli ja kuullota kuutioita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon korianteri, jeera ja kaneli ja jatka kuullottamisa vielä pari minuuttia, kunnes ilmaan leviää mausteinen tuoksu. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi ja muotoile taikinasta reiluja palloja uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista lihapullia 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi haydari-kastikkeen, vaaleilla rusinoilla maustetun couscousin ja tomaattisen chilisoossin kera.
Haydari eli valkosipulinen tilli-jogurttikastike
1 valkosipulinkynsi
250 g turkkilaista jogurttia
25 g saksanpähkinärouhetta
1 rkl kuivattua tilliä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl vuorisuolaa
Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti