29. tammikuuta 2014

Misomarinoitua lohta pinaatti-vermisellipaistoksen kera

Rapeakuoriseksi grillattuun loheen oli tarttunut yllättävän hyvin misomarinadin maku ja lopputulos oli läpeensä maukas ja muheva. Myös helppo nuudelilisuke toimi hyvin lohen kaverina. Kiitokset lounasideasta Epätrendikkäälle Ruokablogille!

Misomarinadi lohelle
2 rkl sakea
2 rkl miriniä
1 dl vaaleaa misotahnaa
4 rkl double deluxe tummaa soijakastiketta
6 cm inkivääriä
0,5 punainen mieto chili
0,5 vihreä mieto chili
1 dl hyvää oliiviöljyä
4 rkl seesamiöljyä
1 sitruunan mehu
1 limetin kuori

450 g lohifilee

Raasta inkivääri ja leikkaa chilit viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään marinadiksi. Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita lohipalat marinaattoriin nahkapuoli ylöspäin. Kaada marinadi joukkoon, poista ilmat ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Laita uuni päälle 250 asteeseen grillivastusten kanssa. Kuivaa lohipalat ja siirrä uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista grillivastusten alla kymmenisen minuuttia, kunnes kalat saavat kauniin värin ja ovat viittä vaille kypsiä.

Pinaatti-vermisellipaistos
2 annoslevyä ohuita riisinuudeleita
100 g babypinaattia
2 kynttä valkosipulia
0,5 vihreä mieto chili
0,5 punainen mieto chili
2-3 kevätsipulia
tummaa soijakastiketta
seesamiöljyä
oliiviöljyä

Aseta nuudelilevyt viileään veteen puoleksi tunniksi pehmenemään.

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota (älä ruskista) ne maltillisella lämmöllä pannulla. Heitä sekaan pinaatit, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää joukkoon valutetut vermisellit, viipaloidut chilit sekä loraukset soijakastiketta ja seesamiöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti