23. tammikuuta 2014

Viiden pippurin jauhelihapihvit suppilovahverokastikeella

Aikoinaan tuli tehtyä osana "jauhelihatrilogiaa" kolmen pippurin pihvit, jotka toimivat loistavasti. Tämä tuli mieleeni eräänä päivänä ja ajattelin pistää paremmaksi, viiden pippurin pihvit! Tulos oli loistava, ei mitään valittamista. Hyvät jauhelihapihvit ovat parhaimmillaan äärimmäisen hyvää ruokaa, sienikastike ja keitetyt puikulat kruunaavat koko setin täydellisesti. Joskus pitää testata vielä kuuden pippurin pihvejä, maustepippuri ainakin puuttuu vielä tuosta listasta..

Reseptissä olevat pippurien määrät ovat hieman hatusta tempaistuja, koska laitoin kokonaiset pippurit mortteliin, jauhoin jauheeksi ja maustoin taikinan näin.

Viiden pippurin jauhelihapihvit
400 g naudan (paisti)jauhelihaa
1/4 tl viherpippuria
1/4 tl rosepippuria
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl sichuaninpippuria
vuorisuolaa
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna

Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Keitä kuorimattomia Lapin puikuloita koko komeuden kruunuksi, eli potut kiehumaan tässä vaiheessa.

Ota iso kippo, johon laitat jauhelihan ja kananmunan. Vaivaa käsin hieman ja lisää joukkoon loput ainekset. Vaivaa hyväksi taikinaksi. Tee taikinasta noin kämmenen kokoisia pihvejä. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa niin, että ruskistat ensin pinnat kunnolla. Vähennä tämän jälkeen lämopöä, etteivät pihvit pala. Paista kypsiksi sulalla voilla valellen, keskilämmöllä. Jätä pannu pesemättä, kastikkeen voit tehdä samalla pannulla.

Suppilovahverokastike
3 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 punasipulia
2 dl ruokakermaa
loraus sienten liotuslientä
suolaa
mustapippuria

Laita suppilovahverot likoamaan veteen hetkeksi. Silppua sipulit. Kuumenna pihvienpaistopannu, lisää pannuun voita ja ruskista silputut sipulit. Purista sienistä enimmät vedet pois ja heitä pannuun. Mausta suolalla ja paistele hetki sipulien kanssa. Kaada joukkoon kerma sekä loraus sienten liotuslientä. Keitä hetki kasaan ja rouhi joukkoon mustapippuria. Valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti