Jostain syystä oli jo pitkän aikaa tehnyt mieli kunnollista rommi-rusinajäätelöä, joten eräs ilta laitoin tuumasta toimeksi. Eli ei muuta kuin rusinat rommiin marinoitumaan. Lopputuloksena varmasti maistuva jäätelö, kaupan perusjäätelöistä ei voi samana päivänä puhua edes tämän kanssa, on niin valtaisa makuero.
Rommi-rusinajäätelö
1 dl rusinoita
0,5 dl vaaleaa rommia
1,5 dl vispikermaa
2 dl täysmaitoa
120 g sokeria
2 kananmunan keltuaista
Sulje rusinat rommin kanssa kannelliseen astiaan ja anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Laita kompressorillinen jäätelökone etukäteen käyntiin kylmettymään. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Lisää kerma ja maito seokseen ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna pyöriä puolen tunnin ajan. Lisää viittä vaille valmiiseen jäätelöön rommimarinoituneet rusinat. Aja jäätelö valmiiksi, kymmenisen minuuttia, ja siirrä jäätelö pakasterasiaan. Anna jäätelön vielä jähmettyä pakastimessa mieluiten yön yli ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti